Wat is paardencoaching

Wat is paardencoaching?

Hoe verloopt een sessie?
Je komt bij ons met een (hulp)vraag, droom, verlangen of probleem. We houden de intake met het paard erbij omdat het paard ons direct al signalen kan laten zien aan de hand van wat jij ons verteld. Op basis van jouw vraag bepalen wij welke oefening het beste zou kunnen werken. Dit kan zijn dat je rond loopt met het paard aan een touw maar ook het uitzetten van je (hulp)vraag of probleem waarbij het paard ons meer kan vertellen door (non) verbale communicatie.
Wij gaan met onze paarden aan de slag om weer te geven wat je nodig hebt. In de groepsdynamiek zal zeer snel duidelijk worden welke patronen worden gebruikt. Er kunnen na het uitvoeren van praktische oefeningen paralellen worden getrokken naar de manier van communiceren en samenwerking op de werkvloer.
Al is het die schouder om op te leunen, de rust om na te denken, dit gaat je helpen om de stap te maken of om je vraag inzichtelijk te maken.

Waarom paarden inzetten als coach?
Een paard laat door zijn fijngevoeligheid perfect zien hoe iemand zich van binnen voelt. Het paard maakt je bewust van je gevoel, je manier van communiceren en jouw gedrag. Een paard reageert op jou als persoon. Waarom dit zo goed werkt is omdat paarden vluchtdieren zijn die overleven omdat ze zich aansluiten bij een groep. Ze hebben elkaar nodig om bescherming te bieden in open vlaktes en voor het zoeken naar voldoende water/voedsel en niet op de laatste plaats voor voortplanting. Paarden zijn enorm sensitief wat ze inzetten in hun (non) verbale communicatie. Het paard checkt constant onze staat van zijn, spierspanning en de omgeving. Wat is jouw positie in de kudde? Breng je veligheid of breng je de kudde in gevaar? Dit maakt dat hij kiest tussen leiding geven of volgen. Jij wordt als mens dus onderdeel van de kudde. Reactie van een paard in vanuit de basis eerlijk en direct. Dit zorgt ervoor dat hij je helpt naar je diepste gevoelens/emoties en de kern van jouw 'zijn' te gaan.

Effect van paardencoaching?
Het is heerlijk om tijdens een coachsessie jouw leven, knelpunt of droom visueel te maken. Met mijn paarden werk ik aan de puzzel en wat je eruit kunt halen lees je hieronder:
Leer wat je kunt bereiken
Wie ben ik en waar sta ik voor?
Formuleer je missie
Kom erachter of je groot genoeg droomt binnen jouw businessplannen
Vind je ware kracht?
Vind je werkelijke einddoel voor jouw onderneming
Krijg doelen inzichtelijk
Ontwikkel je leiderschapskwaliteiten
Leer je pitch houden voor bij de bank
Durf te presteren
Leer kiezen
Leer dicht bij je eigen ik te komen
Voel weer wat echt genieten is

LIEFS, NOORTJE