Facebook

Aaaah ik kan niet kiezen…

jan 21, 2021

Welke doelgroep moet ik nu nemen? Welke domeinnaam? Wat is nu belangrijk voor mijn bedrijfsnaam? Wie ben ik?

Ik begin waar ik eindig. Wie ben ik. Als ondernemer zijn we enorm geneigd te kijken naar wat andere van ons vinden en denken. Hoe mensen ons beoordelen is blijkbaar voor velen erg belangrijk. Er zitten wat egoïsten tussen die zeer succesvol zijn maar zijn dat dan echt egoïsten? Of zijn het gewoon mensen met enorm goede ideeën? Ze gooien het gewoon op straat en dragen uit wat ze intern voelen. Dit komt vaak sterk over en als er dan ook nog eens enorm vraag naar is dan ben je succesvol. De realiteit laat zien dat wij mensen vaak twijfelen. En als vrouw doen we er vaak nog even een schepje bovenop. Want analyseren, overdenken en opnieuw bekijken kunnen wij als de beste.

Al dat gedoe met voel wat je voelt, wat is nu echt je passie en waar geniet je van heb je al 100x langs horen komen. Ik gebruik de zinnen ook. Kom alsjeblieft in beweging. Ik ben oud sportdocent en het regelmatig de neiging om te sparren met mijn klanten en dan bedoel ik niet verbaal. Even lekker een potje boksen, wedstrijdje hardlopen of gewoon even kijken wie het hoogste kan springen op een trampoline. En dat alleen maar om los te maken wat je vanbinnen voelt. Om te kijken of je de meningen van anderen los kunt laten. FTW (fuck the world) we doen het gewoon!

Soms adviseer ik iets aan mijn klanten en die gaan dan bijna steigeren. “Dat kan echt niet!” of “Nee, dat past echt niet bij mij.” of “Daar heb ik niet genoeg geld voor.”. Hilarisch dat ze bijna allemaal na een aantal weken en in sommige gevallen na een paar maanden doen wat ik eerder al zei of soms riep. Heerlijk vind ik dat. Niet dat ik mijn idee heb opgedrongen. Soms kijk je als buitenstaander anders naar jouw ideeën en jouw persoonlijkheid. Je kijkt objectiever naar jou als persoon zonder al die meningen die in jouw hoofd zitten erbij te betrekken. En dat is wat ik zo cool vind. Jou versneld laten groeien en die big smile op je gezicht toveren. I love it!

Liefs,