Facebook

Energie, hoe kom je eraan?

jan 21, 2021

Iedereen heeft energie nodig. Zonder energie geen leven en al helemaal geen geluk.
Wat kun jij doen om energie te krijgen?

Soms draait je leven maar door in een vast stramien. Ik weet niet eens of stramien een nederlands woord is of dat dit Zeeuws is. Jullie snappen vast wat ik bedoel. Je doet je ding. Elke dag hetzelfde of in iedergeval elke week hetzelfde. Je denkt zelfs soms dat het saai is. En na een tijdje zit je in je negatieve saai spiraal. Ik heb dat zelf ook wel eens. Dan denk ik wat is er zo bijzonder aan mijn leven. Ik was begonnen met vloggen en na een tijdje dacht ik, het is toch niet bijzonder wat ik doe. Elke keer dezelfde dingen. Je porbeert dat te bewaken maar het sluipt erin. Dus een tijdje niet gevlogt. Gelukkig wel door blijven filmen waardoor ik nu in een energievolle periode weer lekker kan compileren.
Goed we hadden het over de negatieve saai spiraal. Ik sprak een aantal mensen over mijn leven. En die zeiden, Noor, hoor je wel wat je zegt? Hoor je wat je verteld? My god, je doet zoveel dat je niet eens ziet hoe spectaculair je leven is. Stel je 0-lijn even bij!
En dat is precies wat er aan de hand is. Wij zijn in ons leven, sorry dat ik wij zeg maar ik generaliseer nu even, zo bezig met presteren. En als wij niet met presteren bezig zijn, zorgen anderen wel dat wij het doen. Zo hard werken en leven dat je te snel gaat. Net als te hard rijden of in de TGV zitten zorgt er ook voor dat je alle mooie kleine dingen mist.
Dus slow down is de boodschap. Kijk eens rustig om je heen en durf te genieten. Van al die kleine mooie dingen krijg je energie. En dan heb je ook nog mooie mensen om je heen, daar krijg je ook energie van. Mensen die iets liefs voor je doen of iets liefs tegen je zeggen. Ik bedank mensen bijvoorbeeld in de supermarkt voor het neerzetten van het bordje op de loopband. Ik zie dan de verbaasde reacties dat er a) uberhaupt iemand tegen ze praat en b) dat iemand dankjewel zegt. Je wordt beloond met een glimlach of een “graag gedaan”. Fijn fijn fijn! En dan kun je natuurlijk ook nog genieten van de dingen die je presteert. Ja als we dan toch bezig zijn met presteren kun je er net zo goed van genieten. Want ja je bent zo hard aan het werken dat je vergeet te genieten van je eigen prestaties. Je doet het allemaal maar even.

– elke dag lekker koken
– zorgen dat je kids optijd in bed liggen
– doelen in je business halen
– klanten binnen halen
– een mooie site maken
– voor brood op de plank zorgen
– belasting betalen
– je aan de verkeersregels houden
– mensen een mooi product leveren.

Dus nogmaals, SLOW DOWN, GENIET en krijg hier ENERGIE VAN!

Liefs,