Facebook

Investeren is tijdwinst

jan 21, 2021

Investeren vind ik een mooi woord. Het gaat ergens naartoe. Je hebt een doel.

Een echte Zeeuw ben ik. Nee, niet zuinig maar vooral bewust. Ik overweeg alles een aantal keer voordat ik tot actie overga. Is dit heel gunstig als ondernemer? Nee, soms ben je te laat. Het overwegen zorgt er wel voor dat ik altijd vrij zeker ben van mijn beslissing. Ik weet waar ik het voor doe en wat de gevolgen zullen zijn. Althans dat dacht ik. Recentelijk heb ik de simpele beslissing genomen om een MacBookPro te kopen. Naja simpele beslissing? Ik heb zo’n 3 keer de Istore bezocht en daarna nog eindeloze forums, reviews, sites en meer gelezen. Uiteindelijk besloten om het te doen. Mijn allerliefste 27 inch Imac mocht met pensioen. En wat een investering! Dit had ik zoveel eerder moeten doen! Als ik alleen al naar mijn vlogs kijk naar hoeveel tijd het scheelt om mijn filmpjes te uploaden en zo fijn dat ik ook lekker op de bank nu kan werken. Want investeren in een goede bureaustoel staat ook nog op het lijstje. Maar echt ongelofelijk hoeveel tijd ik nu over heb voor andere dingen.
Ik heb er nu van geleerd dat ik niet alles maar moet uitstellen tot het safe is. Je kunt niet alles op voorhand weten. Wat ik wel weet is dat uitstel afstel is en dat je kansen misloopt door het niet te doen. Beter proberen dan nooit te hebben geprobeerd.
Ik heb nog een heel mooi trainingsprogramma op het oog, wegens financieel oogpunt stel ik dat uit. Nu denk ik, niet uitstellen Noor! Focus op wat je wilt en maak een plan om daar te komen.

Wat wil jij bereiken? Waarom heb je het nog niet gedaan? Wat heb je nodig om het te doen? Zoals Sigi altijd zegt: “Lets go!”, kom in beweging.

Liefs,