Facebook

Een lach

jan 21, 2021

Jeetje dat mensen zo het verschil kunnen maken op een dag. Ik was onderweg naar huis vanaf school. Ik had Sigi afgezet en ging terug om te werken. Het was gisteren beetje donker dagje. Wel droog gelukkig. En ik moest na heel veel omleidingen een stukje door het park. Er kwam een man mij tegemoet fietsen.

Ik was natuurlijk al meer mensen gepasseerd maar deze man lachte echt oprecht heel aardig. En ook nog eens zonder bijbedoelingen. Gewoon een lach. En ik besefte dat ik daarvan moest lachen. En ik heb hem in gedachte bedankt want hoe mooi is het dat je vrolijk wordt door iemand anders.

Daarna ging mijn hoofd natuurlijk weer overuren maken. Zou iemand anders ook blij worden van het feit dat ik lach naar hem of haar? Dus ik gelijk een wetenschappelijk onderzoek ingesteld… ik lach naar de eerst volgende fietser. Reactie: 0… hmm Laten we het er dan maar op houden dat iedereen zijn eigen pad loopt en deze persoon was er duidelijk nog niet aan toe om te lachen in zijn leven. Maar misschien, heel misschien lachte hij wel vanbinnen. Of dacht hij aan waarom ik lachte. En misschien kwam er later op zijn fietstocht ook wel een lach naar boven.

Ik ga in ieder geval meer lachen en genieten van alle lachende mensen.

BIG SMILE

Liefs,