Facebook

De uitdaging van tijd creëren voor jezelf

jan 21, 2021

Wauw dit blog schrijf ik o.a. naar aanleiding van een filmpje van ‘bejaarde’ vrouwen op facebook. Deze vrouwen zouden wel twee keer nadenken om in deze tijd te leven. Ze vinden het een wereld van druk in plaats van genieten. Ze zouden nadenken over wat je wel zouden willen doen en vooral ook over wat ze niet zouden willen doen. Het hele filmpje maakte dat ik mijzelf gemotiveerd voelde maar ook emotioneel.

Wanneer heb je echt tijd besteeds aan wat je wilt. Hoe je behandeld wilt worden. Wat je fijn vind. Waar je echt van geniet. Dat alles zonder voorwaarden, regels, eisen, en te denken wat anderen van je willen zien.
Op dit moment is iedereen bezig om maar het beste van jezelf te laten zien. Ook ondernemers zijn bezig om het beste van zichzelf te laten zien. Is het niet gewoon super belangrijk om gewoon te zijn wie je bent.
Ik, wie ben ik, wie was ik? Ik ben Noortje, een lief pittig Zeeuws meisje wat hard werkt om te voldoen aan standaarden. Ik geniet van de ochtendlucht wanneer ik de deur opengooi. Ik doe mijn ogen even dicht en ruik wat voor weer het die dag wordt. Ik wordt blij van gelukkige mensen. Ik breng graag mensen bij elkaar en maak het iedereen naar zijn zin. Ik geniet van lekker eten dat je proeft waar liefde in gestoken is. Ik hou van rollen in de modder, slapen met een slaapzak in de bossen maar ook van ontmoetingen met mensen op koninklijk niveau en het dragen van mooie jurken met hakken en prachtige make-up. Ik hou ervan om tijdens het eten van tafel te springen om te gaan zingen of dansen. Lang leve de joggingbroek, fleecedekentje en een topfilm met natuurlijk een heerlijk warm kopje thee. Is het allemaal heel spectaculair? Nee niet direct. Ik hou van mooie kleine dingen. Het gaat wel allemaal over respect, elkaar helpen, samen genieten, alleen genieten, leef en laat leven, lachen, plezier hebben, emoties zijn mooi, eerlijkheid, liefde.

Hard werken is mooi, zolang het aan iets is wat voor jou waarde toevoegt aan je leven. Iets voor iemand doen is prima zolang het je niet meer energie kost dan je zelf nodig hebt. Kritiek geven of hebben is prima zolang het opbouwend is en iemand er iets mee kan. Even niets doen mag ook want laten we wel even eerlijk zijn, indianen gingen niet voor niets soms boven op een berg zitten. Je telefoon een paar uur beneden laten liggen dat is bijna een verrijking. Laten we vooral de mensen die dat doen niet boos aankijken omdat ze minder goed bereikbaar zijn, gun ze die rust.

Durf even stil te staan bij wat er in jouw leven de afgelopen jaren is veranderd. Vraag jezelf af of je gelukkiger bent geworden. Ga kijken of je iets mist. Even los van wat anderen dus denken, vinden, voelen of willen, wat heb jij nodig en wat wil je vooral even niet meer? Inspireer jezelf…

Liefs,