Facebook

Eerst je shit opruimen

jan 21, 2021

Het is tijd voor de volgende stap. Je bent het beu om in de sleur van deze dag te blijven hangen. Waar moet je beginnen? Ik begin met opruimen. Schoon huis is bij mij een leeg hoofd.

Op het moment dat er allemaal rommel ligt, stof overal op of de badkamer moet nodig gepoetst worden dan kan ik me niet met volle focus storten op mijn werk. En ja de badkamer poets ik niet elke week, zelfs niet elke twee weken. Ben ik nu een slecht mens? Haha nou ik vind van niet. Prioriteiten stellen. Soms is dat lastig maar je moet vooral doen wat werkbaar is voor jou. De zomer is nu wel echt in aantocht en dat mooie weer zorgt ervoor dat ik de ramen weer wil open gooien en m’n gezicht in de zon wil steken. Ik loop het liefst op blote voeten met rood of roze gelakte teennagels. Dat is voor mij het ultieme gevoel van vrijheid. Businessmeetings zou ik ook het liefst op slippers doen, en dat doe ik dan soms ook. Het is wie ik ben. Net als het opruimen voor het werken. Dat is wie ik ben. Als jij liever in rommel werkt omdat dat je creativiteit aanwakkert dan moet je dat zeker doen. Maar ‘get your shit done’. Spreek met jezelf af wat je gaat doen. Maak een plan aan het begin van de dag. Ook al staan er 100 dingen op je to do list, toch pak je er een paar uit voor die dag. Dat geeft je een gevoel van succes en slagen als dat mini-lijstje afgwerkt is.
Mijn dag vandaag:
Eerst Sigi naar de schooltje (de opvang) brengen, zooi opruimen en ook echt een keer de trap schrobben ook al is de verf bijna volledig afgebladerd en daarna arbeiten.
– Blog schrijven (deze dus) Omdat dit tijdens het poetsten in mij opkwam. Meditatiepoetsen? haha

– Vlogcreator film afmaken voor klant
– BTW kwartaalaangifte doen
– Telefonisch overleg met collega
– Uitzoeken nieuw videobewerkingsprogramma
– Website tekst back-up maken
– Facebook adverteren

En dan is zeker de dag alweer voorbij. En die vliegt. En dan natuurlijk Sigi weer ophalen, boodschappen doen, knuffelen en spelen met Sigi, snel eten koken, Sigi in bad en bed doen. Daarna opruimen (sommige dingen laat ik staan tot de volgende ochtend), soms nog even werken en dan douchen, voetjes omhoog en lekker serie kijken.
Voldaan gevoel krijg ik alleen van dingen doen. Een dag niets doen daar wordt ik alleen maar loom en chagerijnig van. En actie is het enige wat je verder kan helpen in je business. Blijf je hangen in wat je nu doet of ga je aan de slag en knal je weer even wat nieuwe dingen eruit. Wil je wel vooruit of vind je het wel prima zoals alles nu is. En vind je dat dan echt? Ik heb nog zoveel te doen en te willen. Ooit het ik een kaart getrokken tijdens mijn opleiding, op die kaart stond: STAP VOOR STAP. En nu wanneer ik weer te snel wil denk ik terug aan die kaart. Eerst m’n shit opruimen en dan pas knallen. En nu ga ik lekker filmpjes bewerken, yeah!

Geniet van het mooie weer lieve mensen en maak je mini-lijst met shit 😉

Liefs,